top of page

Om ideeën en prototypes voor nieuwe interactieve spelelementen te ontwikkelen ,die toegevoegd kunnen worden aan het modulaire wandsysteem, werden er twee workshops georganiseerd in samenwerking met de kinderen van de Techniek- en Wetenschapsacademie in FabLab Genk. Ongeveer 25 kinderen van 6 – 11 jaar oud kregen verschillende tools aangereikt waarmee ze een ontwerp voor een wachtkamerspel ontwikkelden.

Opzet

Tijdens de eerste workshop kregen de kinderen de opdracht om een spel te ontwerpen voor in de wachtruimte. Hierbij maakten zij gebruik van ontwerptools zoals een stappenplan, taakverdeling en een architecturaal plan van de wachtruimte.

Van idee tot ontwerp
Output
De Donders
“een soort van speciaal hutje.” Een afgebakende plek in de wachtkamer waar kinderen zich rustig kunnen bezig houden met muziek luisteren, lezen, woordpuzzels, ...
“Een doolhof, maar je moet stukken verschuiven zodat je balletje niet valt. En je bal kan plotseling naar achter gaan en dan moet je zorgen dat ie (…) dat de stukken zo staan zo dat hij niet op de grond valt.”
Vind je weg!
"Kies een kleur voor een lekkere geur" Met de geurenmaker kan elke bezoeker een aangename wachtkamergeur samenstellen door een geurenselectie te maken op basis van verschillende kleuren.
"Reis de wereld rond tot je bij het einde komt" Een bordspel met uitdagende reisopdrachten dat je samen met andere kinderen in de wachtkamer speelt.
De Geurenmaker
Wereldreisspel
“Eerst moet je met de dobbelstenen op de tafel gooien. En als je bijvoorbeeld zes gooit, dan moet ik de pijltjes volgen met kleurtjes. ”De spelactiviteit combineert een bestaand bordspel ('Lach Je Rijk', en puzzels (woordzoekers).
"knikkerbaan" Knikkertafelspel dat kinderen in de wachtkamer spelen om de tijd rustig door te brengen.
Lach je woord
De Doolhovers

Tijdens de tweede workshop kregen de kinderen de kans om hun idee daadwerkelijk vorm te geven. De deelnemers gingen aan de slag met hout, papier, verf en andere materialen om, in een decor van een wachtruimte (op ware grootte), prototypes van hun ontworpen spelactiviteit te bouwen.

Van ontwerp tot prototype
Conclusies

Kinderen willen in de wachtkamer een spelactiviteit kunnen spelen die hun fantasie prikkelt en die hen aan een dromerige, rustige, avontuurlijke, ... plek doet denken. "Het idee is dat je het gevoel krijgt dat je op vakantie bent". 

CONCEPT

De spelactiviteit moet intellectueel uitdagend en stimulerend zijn. “En als je bijvoorbeeld post hebt, moet je een kaartje met post pakken. En dan moet je soms iets betalen, als een verhaaltje staat daarop.”

SPELACTIVITEIT

De spelmodules dienen op een rustige manier interactie tussen de verschillende kinderen van verschillende leeftijden en hun begeleiders in de wachtruimte te stimuleren, met respect voor persoonlijke ruimte.

GEBRUIKERS

Er wordt gebruikt van tactiele en kleurrijke materialen die tastzin stimuleren. Het spel wordt in de muur geïntegreerd en bevat bewegende delen die interactie stimuleren. De spelen bevatten geen losse onderdelen.

VORM
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page